KALI_forsidenRoss’ rejse fortsatte ud over den personlige til det globale, til et højere åndeligt niveau. Han er på en dybere søgen for at finde ud af, hvad mennesket er. Han siger: “Vi er alle guddommelige”. Som forsker har jeg aldrig forstået betydningen af det guddommelige, men min poetiske sans siger mig, at vi alle har noget bag det fysiske, oplevelser med kærlighed, sandhed, skønhed med mere, som ikke kan forklares gennem vort svage sproglige værktøj. Det er en livsoplevelse. Ross er bedst, når han beskriver sine oplevelser i ashramaen hos Swami Muktananda. Hans beskrivelse kommer som  et væld – til tider strømmende og til tider rolig. Han oplever en følelse af “fuld kraft”. Jeg forstår ikke, hvordan en forretningsmand kan nå sådanne høje bevidsthedsniveauer, men han kan, og det er det, som gør Ross så meget anderledes end alle andre forretningsmænd.
Han bliver optimistisk i forbindelse med sig selv og verden – ud over Kali Yuga. Han citerer Sai Baba, der siger: “Menneskehedens gyldne tidsalder oprinder snart, inden for de næste to årtier, og Sat Yuga vil begynde fra året 1999”. Ross er en uforbederlig optimist. Jeg er også optimist. Vi mener, at der til sidst vil oprinde en ny og varig verden for alle mennesker. Jeg tror dog, at det vil ske langt senere end Sai Baba forudsiger.

Jeg er søgende, det samme er Ross. Hans rejse er den søgendes rejse. Heldigvis fortsætter vores søgen i en uendelighed. Når én vej slutter, finder der altid en ny bagved. Jeg glædede mig over bogen Kali yuga odysséen, fordi den mindede mig om  Pilgrims Progress af John Banyon. Den er en afhandling om livet og om den åndelige stræben.
Ross har gennem mange år været en personlig ven af mig. Jeg har altid beundret ham som et menneske med et stort intellekt og en målbevidst søgen. Denne bog har givet mig en dybere forståelse af hans filosofiske sind. Forskere stiller spørgsmål, der besvares på et fysisk, biologisk niveau. Filosoffer fører os til en anden verden, hvor svarene findes.
Alle, der er interesseret i at forstå beskaffenheden af den verden, vi lever i, og den rolle som menneskene spiller med hensyn til at helbrede den forpinte jord og dens menneskehed, må ikke blot læse, men også studere Kali yuga odysséen. Den rører én dybt.  For mig har læsningen af bogen været en stor oplevelse.